Summary

Pravila uporabe strani v skladu z GDPR uredbo.

Full policy

 

 Logo_CEI

 

 

 

GDPR politika zasebnosti

I. Uvod

Pravica do zasebnosti je v sodobni družbi je ena najpomembnejših človekovih pravic. V Centru za elektronsko usposabljanje (dalje CEI) spoštujemo zasebnost naših odjemalcev, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in v skladu z veljavnimi zakoni ter internimi akti. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le osebam s pooblastilom, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za zagotavljanje procesa izobraževanja na daljavo.

II. Predstavitev

Center za elektronsko usposabljanje SV, Engelsova ul. 15, 2111 Maribor je organizacijska enota Centra vojaških šol Slovenske vojske (dalje SV) kot organa v sestavi Ministrstva za obrambo (dalje MORS) in je namenjen predvsem za izvedbo izobraževanja na daljavo pripadnikov SV in MORS , na osnovi individualnih pogodb pa tudi za izobraževanje na daljavo zaposlenih v drugih organih javne uprave v RS. V CEI se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zato z njimi ravnamo zakonito, pošteno in pregledno. Z ustreznimi ukrepi zavarovanja skrbimo, da do podatkov ne dostopajo nepooblaščene osebe, ohranjamo njihovo zaupnost in celovitost, ter preprečujemo njihovo izgubo oz. nenamerno uničenje v času obdelave.

Uporabnike naprošamo, da so pri delu na naši spletni strani vljudni do drugih uporabnikov, ter da jo uporabljajo v skladu z namenom in specifikacijami. Določene vaše aktivnosti lahko škodujejo drugim uporabnikom ali kršijo naša pravila, zato vas prosimo, da ravnate odgovorno in v skladu s pravili.

Spletna stran je dostopna le registriranim uporabnikom in ne omogoča dostopa gostov. Registrirani uporabniki lahko postanejo pripadniki SV in MORS, ki izpolnijo prijavnico na spletnem naslovu https://cei.mors.si/prijava/tecaji1.html , uslužbenci drugih organizacijskih enot javne uprave RS registracijo opravijo preko informacijske službe v svoji organizacijski enoti.  

CEI si pridržuje pravico da onemogoči dostop do spletne strani registriranim uporabnikom, ki kršijo pravila dela in spletni strani.

III. Vsebina in aktivnosti

Namen spletne strani je pomoč pri izobraževanju slušateljev CVŠ (kombinirano izobraževanje) in omogočanje samostojnega učenja na daljavo (samostojno izobraževanje) za ostale registrirane uporabnike.

  1. Spletna stran, njena vsebina in funkcionalnost sta last Ministrstva za obrambo Republike Slovenije in sta v upravljanju Centra za e-izobraževanje SV.
  2. Koda spletne strani je licencirana pod GNU General Public Licence, verzija 3 ali novejša, vsebina v posameznih tečajih je lahko avtorsko zaščitena, kar je posebej navedeno.
  3. Prenos osebnih podatkov podanih ob registraciji se izvaja preko varne povezave SSL (Secure Socket Layer). Podatki se kodirajo in prenašajo na strežnik CEI v zaščiteni obliki. Tudi vsa kasnejša komunikacija s spletno stranjo se izvaja preko varnega protokola SSL. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel osebne podatke, ki jih uporabniki pošiljajo v e-učilnico.
  4. Uporabniki so dolžni spoštovati zasebnost drugih uporabnikov. Informacije in podatki, ki jih uporabniki delijo v sklopu e-učilnice se ne smejo posredovati naprej.
  5. Za vsebine in materiale, ki jih uporabniki nalagajo na spletno stran, ne prevzemamo nobene odgovornosti. Vsi objavljeni materiali so izključna odgovornost posameznika, ki jih je objavil.

 Strinjate se da:

  • prevzemate odgovornost za vse vaše objave na spletni strani,
  • vsebina, ki jo objavljate ne vsebuje obrekovanj, zlorabe, nadlegovanj, ni žaljiva, nasilna ali kako drugače neprimerna za objavo,
  • vsebina, ki jo objavljate ne vsebuje seksualnega ali pornografskega materiala ter ni diskriminatorna na podlagi rase, spola, religije, nacionalnosti, invalidnosti ali spolne usmerjenosti,
  • vsebina, ki jo objavljate ne krši patentnih pravic, zaščitenih znamk, poslovnih skrivnosti, avtorskih pravic ali pravic intelektualne lastnine,
  • vsebina, ki jo objavljate ne krši pravic drugih in ne vsebuje nobenega materiala, ki bi lahko bil povod za kriminalno odgovornost pod veljavnimi zakoni,
  • spletne strani ne boste uporabljali za pošiljanje reklamnih ali promocijskih materialov, verižnih pisem, vsiljene pošte ali kakršnih koli podobnih materialov.

Dodatno se strinjate tudi, da ne boste:

  • uporabljali strani na način, ki bi kršil zakone ali predpise,
  • uporabljali strani na način, ki bi lahko onemogočil njeno delovanje ali komur koli preprečil dostop do strani ali njegovo delo na strani,
  •  uporabljali nobenih naprav, aplikacij ali rutin, ki bi motile normalno delovanje spletne strani,
  • širili virusov, trojanskih konjev, črvov ali drugega materiala, ki je škodljiv ali tehnološko sporen,
  • poskušali pridobiti nepooblaščenega dostopa do strani, strežnika ali infrastrukture CEI,
  • drugače motili delovanja spletne strani.

 

IV. Politika obdelave osebnih podatkov

V CEI zbiramo in obdelujemo naslednje podatke:

-          Ime in priimek

-          MORS ID (za pripadnike SV in MORS)

-          Naslov e-pošte

-          Organizacijsko enoto (za uslužbence drugih organizacijskih enot javne uprave RS)

-          Kraj bivanja (neobvezno)

-          Med uporabo se generirajo tudi podatki o aktivnostih registriranih uporabnikov na spletni strani, prav tako se zabeleži tudi IP naslov, s katerega dostopajo ter čas dostopa do spletne strani.

Podatke zbiramo in obdelujemo z namenom zagotavljanja izobraževanja na daljavo registriranim uporabnikom, spremljanja njihovega napredka, omogočanja interakcije med registriranimi uporabniki ter njihovega obveščanja. Prav tako zbrane podatke uporabljamo za zmanjševanje tveganja vdorov na spletno stran (zagotavljanje informacijske varnosti, zmanjševanje tveganj nepooblaščenega dostopa do osebnih podatkov in informacijskega sistema MORS).

Piškotki

CEI osebne podatke zbira tudi z uporabo piškotkov (angl. Cookies). So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Bistven je piškotek seje, ki se običajno imenuje Moodle Session. Temu piškotku morate dovoliti v vaš brskalnik, da zagotovite stalnost in ohranite vašo prijavo iz strani na stran. Ko se odjavite ali zaprete brskalnik, se ta piškotek uniči (v vašem brskalniku in na strežniku).

Drugi piškotek je zgolj za udobje in se običajno imenuje nekaj podobnega kot MoodleID. Zapomni si vaše uporabniško ime v brskalniku. To pomeni, da bo ob vaši vrnitvi na to stran polje uporabniško ime na prijavni strani že izpolnjeno za vas. Varno lahko zavrnete ta piškotek - potem boste morali samo vsakič ponovno vnesti svoje uporabniško ime ob prijavi.

CEI zagotavlja, da tako zbranih podatkov ne bo posredoval tretji osebi brez vaše privolitve ter da jih ne bo uporabljal za reklamne namene ali druge promocijske aktivnosti.

V. Pravice uporabnikov

Uporabnik ima pravico, da zahteva vpogled v svoje osebne podatke, popravek osebnih podatkov ali izbris osebnih podatkov (preklic soglasja za obdelavo osebnih podatkov).  Vse zahteve s področja osebnih podatkov se podajo pisno na elektronski naslov info.cei@mors.si ali po pošti na naslov Center vojaških šol - OEI, Engelsova ul. 15, 2111 Maribor.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

VI. Roki hrambe

CEI bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in v skladu z zakonsko zapovedanimi roki hrambe osebnih podatkov. V primeru preklica soglasja in ob pogoju, da ni zakonitih razlogov za njihovo nadaljnjo hrambo, bodo vsi zbrani podatki posameznika trajno izbrisani.

 

Zadnja posodobitev: maj 2018.